Sedačky na bicykel Bobike

Značka cyklosedačiek Bobike je vďaka svojmu pôvodu v Holandsku obľúbená predovšetkým v krajinách Beneluxu, avšak od roku 2013 patrí pod väčšiu skupinu Polisport, výroba bola presunutá do Portugalska a ambície značky sú, ak nie globálne, tak určite celoeurópske.

V čom sú detské sedačky na bicykel Bobike výnimočné?

Cyklosedačky Bobike predstavujú produkt špičkových európskych dizajnérov, sú tiež stále kompletne vyrábané v Európe a spĺňajú najvyššie európske certifikácie (TÜV). Ponuka detských sedačiek na bicykel je veľmi široká. Zahŕňa predné sedačky, zadné sedačky, sklopné sedačky pre juniorov, stupačky, predné štíty a to ako v mnohých odtieňoch, tak v niekoľkých modelových radoch (GO, ONE, Exclusive).

Predné sedačky na bicykel a kolobežku

Predné cyklosedačky všetkých radov (GO, ONE, Exclusive) majú univerzálny adaptér, ktorý možno inštalovať na kŕčok predstavca, ako klasického (s priemerom zásuvnej trubky 1" a 1 1/8") tak typu A-head (výmenou za dištančné podložky). Možno ich teda inštalovať nielen na bicykle prakticky všetkých typov (okrem cestných a športových horských s extrémne nízkymi riadidlami), ale tiež na veľmi populárne kolobežky pre dospelých s priemerom kolies od 20".

Pre malé deti sú predné sedačky z mnohých dôvodov lepšie než zadné. Máte nad dieťaťom kontrolu, môžete s ním hovoriť a jazda je zábavnejšia, ako pre dieťa, tak pre rodiča. Navyše, všetky typy predných sedačiek možno doplniť o priehľadné plexi štíty, ktoré chránia deti pred hmyzom, prachom a dažďom.

Detská predná sedačka je vhodná pre deti od 9 mesiacov do 3 rokov s telesnou hmotnosťou do 15 kg. Aj pre takto malé dieťa je možné zakúpiť detskú prilbu Bobike vo veľkosti XS a S.

predni-detska-sedacka-na-kolo-a-kolobezku-bobike

Zadné sedačky na bicykel

Aj pri zadných cyklosedačkách Bobike nájdete originálne riešenia, ktoré u iných výrobcov nie sú obvyklé.

Pri každej sedačke si môžete zvoliť spôsob inštalácie vo dvoch variantoch podľa toho, či je váš bicykel vybavený zadným nosičom alebo nie. Pre variant s nosičom sa sedačky upevňujú priamo na nosič. Adaptér je výrazne ľahší a nedochádza ku klepaniu sedačky o nosič. Naopak, pokiaľ bicykel nosič nemá, je potrebné zvoliť variant adaptéra na sedlovú trubku rámu, ktorý je podobný ako pri konkurenčných výrobcoch. Opäť je možné voliť v troch typových radoch (GO, ONE, Exclusive) a vyberať z mnohých farieb. Zadné sedačky na bicykel Bobike sú vhodné pre deti do 6 rokov a 22 kg telesnej hmotnosti. Aj pre väčšie deti sú k dispozícii prilby Bobike veľkostí S a M.

Prednú a zadnú sedačku Bobike možno inštalovať na jeden bicykel a prepravovať tak dve deti naraz. Rovnako možno zakúpiť samostatne adaptér prednej sedačky aj adaptéry zadných sedačiek a používať sedačky na viacerých bicykloch bez nutnosti neustálej montáže adaptéra.

Bobike_Frankfurt_Part1-21

Bobike_May_2017-251
Samostatnou kapitolou sú potom zadné sedačky na bicykel Bobike Junior. Sú sklopné a môžu na nich sedieť deti od 5 do 10 rokov s hmotnosťou 20 - 35 kg. Pokiaľ chcete na zadnom nosiči voziť aj staršie deti alebo kamarátov, je možné zadnú vidlicu bicykla osadiť sklopnými stupačkami na bicykel. Detská sedačka na bicykel značky Bobike to nie je len jedna sedačka, ale celý systém výrobkov pre prepravu detí na bicykli a kolobežke od najútlejšieho veku po vyslúžilych školákov.

Spoločná jazda na bicykli s dieťaťom je ideálny spôsob dopravy v pokojnejších častiach mesta. Je to zábava ako pre deti, tak pre rodičov a tiež spôsob, ako sa udržať fit aj s obmedzenými možnosťami rodičov predškolských detí.