Cyklistické prilby Yakkay - čiapky alebo klobúky?

Cyklistické prilby Yakkay máme v ponuke už množstvo rokov a stále vzbudzujú pozornosť. Dánska firma Yakkay prišla s koncepciou prilby a textilného obalu v tvare šiltovky alebo klobúka už v roku 2008 a ihneď po predstavení produktu na veľtrhu Eurobike sme tieto prilby zaradili do ponuky aj my. Sme predsa Citybikes! Vždy nám išlo o civilný vzhľad na bicykli a ponúkať športové prilby vhodné k upnutým dresom nebola úplne naša šálka kávy. Nech už sa prilby na bicykel Yakkay objavia kdekoľvek, vždy vzbudia zvedavosť. "To je džokejská prilba? Čo je to za klobúk? Čože, to je prilba?" Zatiaľčo mnoho žien ihneď pochopilo, že pokiaľ majú mať chránenú hlavu a sukňu zároveň, prilby Yakkay sú riešením tohto estetického rébusu, muži majú prilby Yakkay skôr ako vtipný výstrelok. Aj to sa ale postupom doby zmenilo, pretože celý rad mužov teraz jazdí na bicykli alebo elektrobicykli na krátke vzdialenosti aj v obleku a potom je čierna šiltovka práve tým doplnkom, ktorý zachováva cyklistom dôstojnosť a bezpečnosť zároveň.

prilba-yakkay-bez-obalu

Ako postupovať pri nákupe prilby? Najprv si krajčírskym metrom zmerajte obvod hlavy a podľa toho vyberte správnu veľkosť základnej prilby zo štyroch veľkostí - zatiaľ bez textilnej pokrývky. Aj tak možno prilbu používať a niektorým zákazníkom to takto vyhovuje.

Prilbu možno upraviť nalepením molitanových terčíkov a nastaviť zadným sťahovacím plastovým remienkom s otočnou reguláciou ako pri bežných športových prilbách. Ďalej je potrebné vybrať poťah na prilby Yakkay v rovnakej veľkosti zo základnou prilbou. Vyberať môžete z pestrej ponuky poťahov na prilbu - šiltoviek a klobúčikov.

prilba-yakkay-ksiltovka-800

K jednej základnej prilbe môžete nakúpiť viac poťahov a meniť ich podľa aktuálneho outfitu. Poťahy majú v leme všitú textilnú gumu, ktorá pevne obopne spodnú hranu prilby a nemôže sa stať, že by z hladkého povrchu základnej prilby spadla.

prilba-yakkay-kloboucek-800

Prilby Yakkay spĺňajú bezpečnostnú certifikáciu rovnako ako prilby športové a sú určené všetkým cyklistom, ktorí nech už z akéhokoľvek dôvodu nepreferujú dynamický vzhľad športových prilieb najmä v kombinácii s bežným oblečením. Je teda určená pre cyklistov, ktorí sa pohybujú pravidelne na bicykli v meste alebo mimomestskej aglomerácii, avšak máme množstvo zákazníkov, ktorí túto prilbu preferujú v kombinácii s trekovým bicyklom alebo elektrobicyklom pre víkendové alebo prázdninové výlety.

Prilby na bicykel Yakkay nájdete v našej ponuke prilieb.